Nieuwsbrief 2 (seizoen 17-18)

Nieuwsbrief 2 seizoen 2017-2018

Nog 1 week en dan is het Kerst, toch altijd een gezellige tijd. De eerste sneeuw is gevallen en ook onze Jaarlijkse ALV (Algemene Ledenvergadering) is al geweest. Daar zijn weer een aantal zaken van het afgelopen seizoen, maar zeker ook een aantal zaken die nog op de agenda staan voor dit seizoen, besproken.

Er is van al het nieuws een samenvatting gemaakt om u op de hoogte te brengen.

Allereerst:  ER IS GEEN BADMINTON VOOR DE SENIOREN OP WOENSDAG 27 DECEMBER 2017


- CLINIC voor de Zeeuwse badmintonjeugd. Er komt dus weer een CLINIC voor al de Zeeuwse Badmintonjeugd, dit na het overweldigende succes van de vorige editie. Het bijzondere is dat deze dit jaar in Terneuzen georganiseerd zal worden, dus lekker dicht bij huis. Het enige probleem is dat we op dit moment nog geen exacte datum weten. We laten dit zo snel mogelijk weten als wij hier iets van horen.


- Zeeuwse Grand Prix toernooien voor de jeugd (cyclus) :
Het is gelukt, er zijn dit seizoen 5 toernooien in deze cyclus te spelen. Deze zijn op:
o zaterdag 10 februari in Middelburg bij BC Sinar 75
o zaterdag 3 maart in Goes bij GBC ‘t Pluumpje
o zaterdag 17 maart in Kruiningen bij BC Rillandia Smachers
o zaterdag 7 april in Vlissingen bij VSV Marathon
o zaterdag 14 april het afsluitende eindtoernooi in HULST bij B.C. den Ossaert

Deze toernooien duren een hele dag, en je speelt enkel en ook dubbel. Je wordt zoveel mogelijk ingedeeld bij andere spelers in je eigen leeftijdscategorie. Elk toernooi dat je meedoet verdien je 5 aanwezigheidspunten en ook elke keer 2 punten per gewonnen wedstrijd. Elk toernooi zijn er prijzen te winnen en op het eindtoernooi in Hulst worden alle punten bij elkaar opgeteld en worden er ook prijzen gegeven voor de beste spelers van de 5 georganiseerde toernooien. De jeugdtrainers hopen dat er weer veel kinderen mee gaan doen !!


- Nieuwjaarstoernooi op woensdag 3 januari 2018, dit toernooi is voor al de seniorenleden en andere uitgenodigde spelers. Men kan zich inschrijven in de zaal. He toernooi is van 20:10 uur tot ongeveer 22:30 met aansluitend de prijsuitreiking en nog een gezellig samenzijn. ( als er speciale wensen zijn op het gebied van een latere aanvangstijd, eerder willen stoppen of een gelimiteerd aantal wedstrijden meedoen, geeft dit dan even door want er kan van te voren met veel dingen rekening gehouden worden). Het is wel een toernooi wat van te voren ingedeeld wordt, dus mocht u onverhoopt toch niet mee kunnen doen meldt u dan aub nog af, voor de 3de januari vanzelfsprekend !! 


- Voorronden enkelspel senioren. Deze starten op woensdag 10 januari en de wedstrijden die gespeeld dienen te worden in deze voorronden, worden op woensdagavond gespeeld. Al de finale wedstrijden worden op zondag 9 april omstreeks 13:15 uur gespeeld. Als u hieraan deel wenst te nemen kunt u zich opgeven in de zaal bij Jeroen Berben voor 3 januari 2017 om 23:00 uur.


- ZEEUWS- VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN: Op zondag 25 maart 2018 wordt door B.C. Terneuzen dit OPEN Zeeuws Vlaamse kampioenschap weer georganiseerd in de Vliegende Vaart in Terneuzen. Meer weten kijk eens op hun website !!


- Het Paastoernooi zal op woensdag 28 maart 2018 georganiseerd worden voor de senioren. Inschrijven kan tegen die tijd in de zaal geschieden.


- Clubkampioenschappen voor Jeugd en senioren op zondag 8 april 2018. Op deze dag zal er weer gestreden worden om al de te verdienen titels bij zowel de jeugdcategorieën als bij de senioren in het enkel-, dames- , heren- en gemengd dubbel spel. Er is ook weer een sterkte lijst samengesteld op de ALV en als u wilt weten of u A of B speler bent is deze lijst te raadplegen op de site of in de zaal. De A spelers op deze lijst mogen niet met anders A spelers inschrijven. En de jeugdspelers die bij de senioren meedoen welke JX categorie genoemd zijn op deze lijst, mogen ook niet met elkaar inschrijven.


- DUBBELcompetitie ZEEAND ( senioren): Er is 1 herendubbelteam opgegeven door onze vereniging, echter zijn er tot nu toe nog maar 2 verenigingen die hieraan deel wensen te nemen, dus of deze competitie door zal gaan is afwachten, we houden u op de hoogte.


- DUBBELCOMPETITIE BINNEN EIGEN VERENIGING OP WOENSDAGAVOND:
Er is het plan opgevat om binnen onze eigen vereniging een DUBBELCOMPETITIE te gaan organiseren. De te vormen dubbels, schrijven zich van te voren in en mogen uit een heren-,dames- of gemengd dubbel bestaan. Er zal een soort van ladder worden gemaakt met een daarbij behorend reglement(je). We hopen dat dit een leuke aanvulling wordt op het speelseizoen.
Tonny en Alex hebben op de ALV aangegeven dat zij zich in willen zetten voor het goede verloop hiervan. We houden u hiervan op de hoogte.


- Familietoernooi, op zaterdag 26 mei 2018 is het jaarlijkse familietoernooi. Dit toernooi begint om 13:00 uur die dag en we zullen weer afsluiten met het gezamenlijk eten van frietjes en frikadellen, kroketten of andere lekkere snacks

- Training voor seniorenleden, deze zal dit seizoen nog doorgaan en Erik wil die geven. Door competitie verplichtingen is dit nog niet eerder begonnen, maar nadat de competitie is geëindigd zal deze worden gegeven op de woensdagavonden, Meer informatie hierover volgt.


- SponsorKliks: Zoals u eerder heeft kunnen lezen zijn we als vereniging sinds een jaar aangesloten bij deze organisatie. U kunt via onze eigen website de site van SponsorKliks benaderen en hier u bestellingen plaatsen bij de aangesloten bedrijven, Dit zijn o.a. Bol.Com, Expedia, KLM, reisorganisatie, maar ook Wehkamp en Cool.Bleu.
De vereniging krijgt per boeking of bestelling een percentage of vast bedrag op haar rekening gestort, waar we verder niets voor hoeven te doen. Afgelopen seizoen heeft dit de vereniging €160,- opgebracht. Dit bedrag staat gelijk aan een seniorenlidmaatschap, en daar kunnen we er nog wel een paar van gebruiken. DUS ALS U WAT NIEUWS NODIG HEBT OF EEN REIS(JE) BOEKT, DOE DIT DAN AUB VIA SPONSORKLIKS EN STEUN UW VERENIGING.

Het bestuur van B.C. den Ossaert wens u allen en al uw dierbaren een mooi en sfeervol Kerstfeest en een fantastisch, spetterend, sportief, maar vooral gezond 2018.

Mirella, Miriam, Eddy, Freddy, Patrick en Jeroen