Nieuwsbrief 3 seizoen 2018-2019

Beste leden en overige belangstellenden, hier is dan de 3de nieuwsbrief van het seizoen 2018-2019.

 

Allereerst natuurlijk voor die leden die niet deel konden nemen aan het weer super gezellige Nieuwjaarstoernooi en nog niet op een speelavond aanwezig hebben kunnen zijn, nog de allerbeste wensen voor 2019 en dat het maar een gezellig, sportief mooi jaar mag worden.

Ook dit seizoen staan er ons nog een paar leuke evenementen te wachten, waar wij u als bestuur, graag over zouden willen informeren.

Laten we beginnen met de jeugd.

 1. de ZGP's (Zeeuwse Grand Prix toernooien)

Na een hele hoop mooie maar vooral spannende wedstrijden tegen andere zeeuwse jeugdteams, is ook de jeugdcompetitie afgesloten en kunnen alle zeeuwse jeugd badmintonners en badmintonsters zich op gaan maken voor deelname aan de Zeeuwse Grand-Prix toernooien. Dit is een toernooicyclus (dit jaar 5 toernooidagen) waarbij je bij deelname aan deze toernooien niet alleen punten scoort voor je gewonnen wedstrijden, maar elk toernooi waar je aan deelneemt 5 aanwezigheidspunten verdient.  Er is dus niet alleen een prijs in elke leeftijdscategorie per toernooi te verdienen, maar ook op het eindtoernooi als alle resultaten van de 5 toernooien bij elkaar worden opgeteld, worden er nog prijzen gegeven aan de Zeeuwse Kampioenen per gespeelde categorie. Je wordt bij deelname aan deze toernooien ingedeeld in je eigen leeftijdklasse. De toernooien duren een hele dag en hieronder staan de data's van deze toernooidagen:

het 1ste toernooi is bij Sinar in Middelburg op zaterdag 2 of 9 maart ( dit wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt)

het 2de toernooi is bij BC Rillandia Smashers in Kruiningen op 23 maart

het 3de toernooi is bij BC Marathon in Vlissingen op 6 april

het 4de toernooi is bij BC Pluumje in Goes op 13 april

het 5de en tevens eindtoernooi wordt georganiseerd door ons, dus door BC DEN OSSAERT in HULST op 25 mei.

(Als je eens wilt meemaken hoe zo'n toernooidag werkt, of je het wel leuk vindt en hoe het is om een hele dag toernooi te spelen is dit een mooie gelegenheid om eens een keer mee te doen op ons eigen toernooi op 25 mei)

Je maakt bij deelname aan al de toernooien, natuurlijk wel de meeste kans om kampioen van Zeeland te worden als je aan alle toernooien meedoet.

2. Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen op zondag 31 maart 2019 in Terneuzen

Op zondag 31 maart wordt door BC Terneuzen weer het jaarlijkse Zeeuws Vlaamse kampioenschap georganiseerd in sporthal de Vliegende Vaart te Terneuzen. De afgelopen seizoenen konden we altijd een grote afvaardiging van onze vereniging daar mee zien doen. Wilt u zich hiervoor inschrijven kijk dan op de site van BC Terneuzen.

3. Clubkampioenschappen Jeugd en Senioren op zondag 14 april 2019

Op zondag 14 april 2019 organseren we onze jaarlijks clubkampioenschappen.

Bij de jeugd, die ingedeeld wordt per trainingsgroep wordt vooral enkelspel gespeeld. Bij de senioren zijn de voorronden voor het enkelspel al begonnen en daar worden alleen de enkelspelfinale wedstrijden op 14 april gespeeld.

Verder spelen we bij de senioren die dag ook dames-, heren-  en gemengddubbel. Op het einde van het toernooi zo rond 18:00 uur, worden dan alle clubkampioenen gehuldigd tijdens de prijsuitreiking.

Inschrijvingsformulieren zijn vanaf 6 februari in de zaal te vinden.

De inschrijving sluit voor de jeugd op vrijdag 29 maart om 18:00 uur en bij de senioren op woensdag 3 april 2019 om 21.30 uur waarna bij de senioren ook de loting zal plaatsvinden.

4. FAMILIEDAG op zaterdag 18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei is het dan weer zover en zal de jaarlijks "Familiedag" worden georganiseerd.

Er wordt op deze middag natuurlijk gebadmintond maar er zullen ook behandigheidsspelletjes zijn en aan het einde wordt het festijn afgesloten met een lekker frietje en een kroket, frikandel of andere snack.

Iedereen kan hier aan meedoen, je kunt je bijvoorbeeld inschrijven met je broer of zus, neef of nicht, met je vriend of vriendin, met opa of oma, maar natuurlijk ook met je papa of mama, of met je zoon of dochter.

De vorige keer waren we met 100 deelnemers, we zijn benieuwd of we dit nog kunnen overtreffen. De inschrijfformulieren voor dit evenement zullen er eind februari/begin maart zijn.

5. 45 jarig bestaan B.C. den Ossaert

En als je dacht dat we dan nog niet genoeg evenementen hadden in de 2de helft van het seizoen bestaan we ook nog 45 jaar op 12 juni 2019.

Er zijn al een hoop plannen om deze dag met alle leden en hun gezinnen te vieren, Ook de datum is al bekend en die is zondag 16 juni 2019.

We hopen u allemaal zo snel als maar mogelijk  is op de hoogte te brengen van de invulling van deze zondagmiddag.  Het plan is in ieder geval om de feestmiddag te houden van ongeveer 13:00 uur tot ongeveer 20:00 uur.

Met deze 3de nieuwsbrief hopen we u allen weer een beetje op de hoogte gebracht te hebben van de evenementen die er in de 2de helft van het seizoen 2018-2019 allemaal nog georganserd worden,

 

 

hopelijk tot ziens op 1 of meerdere van deze dagen.

Het bestuur van B.C. den Ossaert