Badminton op woensdagavond

Beste leden, 

We hebben dinsdag nav de persconferentie van afgelopen dinsdag besloten om de speelavonden stop te zetten, dat ging allemaal weer in sneltreinvaart en was op dat moment de juiste beslissing in onze ogen gezien alle onduidelijkheden. 

Echter weten we ook dat we hiermee veel mensen teleurstellen / benadelen, er valt immers weer een ontspanningsmoment weg. Daar wilden we eigenlijk iets aan doen en daarnaast kwam er een verzoek vanuit de leden om een ​​aangepaste vorm uit te denken.  

 

Donderdag kwam Badminton Nederland met hun protocol. Vanaf dat moment was er een mogelijkheid om ook werkelijk iets op te zetten wat volgens corona richtlijnen werkt. 

Het is heel anders dan dat je gewend bent op de speelavonden, maar op deze manier werken we volgens de richtlijnen van de RIVM, overheid en Badminton Nederland. Die regels moeten we handhaven voor ieders gezondheid en om boetes te voorkomen.  

We hebben het volgende bedacht, lees dit aub goed door en besef dat dit een intensieve vorm zal zijn voor de organisatie, qua voorbereiding elke woensdag, maar we doen dit met alle plezier. 

o De speelavond zal verdeeld worden in 2 tijdsblokken.  

o Tijdsblok 1: 20:00 - 21:25 uur  

(mogelijkheid voor 14 leden. 1 baan is voor training aan nieuwe leden, 2 nieuwe leden + 1 trainer) 

o Tijdsblok 2: 21:35 - 23:00 uur  

(mogelijkheid voor 16 leden) 

o Tijdens beide speelblokken worden vrijspelen in de vorm van het enkelspel aangeboden. De 1,5 meter richtlijn kan niet gewaarborgd worden in dubbel verband en daarom is beperkt 2 spelers op een veld toe te staan. Dit is ook in lijn met het advies vanuit de badmintonbond. 

o Het maximum aantal aanwezige spelers wordt gesteld op 16 (inclusief nieuwe leden, exclusief 1 trainer voor nieuwe leden) 

▪ De leden hanteren een vaste looproute. Binnenkomst via de kantinedeur. Verlaten van de zaal via de tennisdeur / zijdeur. Deze looproute zal worden aangegeven.  

▪ Leden vullen bij binnenkomst een aanwezigheidslijst / gezondheidscheck in. Deze controle is de standaard algemene controle die op veel plekken gebruikt wordt. 

▪ De enkelpotjes zullen 10 minuten duren. Door middel van een alarm zal de eindtijd worden aangegeven. 

▪ Husselen wordt vervangen door doordraaien met de klok mee, zodat clustering van mensen wordt voorkomen. In de zaal zal het rouleringsschema worden opgehangen Tevens worden de banen genummerd voor het overzicht. 

▪ Tijdens de enkelpotjes blijven de spelers op het veld tot het wisselen. Zorg er dus voor dat je flesje (s) water / handdoek bij het speelveld liggen. 

▪ De douches en kleedruimten kunnen niet gebruikt worden. De bar is niet open.

o De speelavonden worden verdeeld in 2 tijdsblokken waarop kan worden ingeschreven via '' datumprikker ''.  

o Tijdsblok 1: 20:00 - 21:25 uur 

o Tijdsblok 2: 21:35 - 23:00 uur 

▪ Verzoek is hierbij niet te vroeg te komen, dit biedt spelers uit het eerste blok de mogelijkheid om te vertrekken de spelers van het 2e tijdsblok arriveren. ▪ Leden kunnen zich voorlopig inschrijven voor beide tijdsblokken. Let op: inschrijving betekent niet automatisch ook de mogelijkheid tot spelen. Er is ruimte voor 16  

spelers, bij meer aanmeldingen zal er in overleg met de speler geschoven worden in het tijdsblok / speeldata. Krijg je geen bericht vanuit de organisatie dan kan je komen. Indien blijkt dat er toch heel veel animo is, zullen we de regel dat je mag  

inschrijven voor 2 tijdsblokken herzien. 

▪ Tijdens beide tijdsblokken zal er iemand van het bestuur / de organisatie aanwezig zijn om de avond in goede banen te lijden. 

▪ Inschrijven is niet vrijblijvend aangezien de plek van een ander wordt ingenomen.  

▪ Op komen dagen zonder inschrijving wordt niet geaccepteerd. 

o De datumprikker wordt in eerste instantie voor 4 weken ingericht: 21, 28 oktober. 4 en 11 november. 

o Deze datumprikker zal per mail gestuurd worden. Laat op; Geef je keuze uiterlijk de maandag vóór de te spelen avond door zodat we nog tijd hebben om leden te zien indien schuiven noodzakelijk is. Niet de optie 'misschien' te gebruiken, weet je het nog niet? vul dan nog niet eens 'nee' in, je kunt dit altijd nog aanpassen.  

Heb je nog vragen over dit beleid dan zijn we bereid die te beantwoorden, Verzoek ik dan wel om dit niet op de speelavond te doen. Wij zijn bereikbaar per mail of telefoon. 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Mirella) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Eugenie) Tel: 06 11 29 26 24 (Mirella, graag alleen bellen of appen in de avonduren ivm werk overdag)

 

Bijlage: