Wat heb je nodig

Om badminton te kunnen spelen heeft u niet veel materiaal nodig. Hieronder staat beschreven wat voor materiaal u nodig heeft en wat wij adviseren.

Rackets.

Het spreekt vanzelf dat het hele racket gebeuren constant in beweging is en er elke paar maanden wel weer iets nieuws op de markt komt wat door iedereen die het verkoopt als het beste van het beste wordt gezien. De prijskaartjes die daaraan hangen zijn dan ook navenant.

Bij badmintonrackets heb je keuze uit de dikte van het handvat van het racket. GRIP 3 is het meest voorkomende maar mocht u uitzonderlijk grote handen hebben kunt u naar een GRIP 2 toe op indien u echt hele kleine handen hebt kunt u naar een GRIP 4 toe. Het bijzondere aan een badmintonracket is dat het licht is en dat het u goed in de hand moet liggen, Als u advies wenst kom dan even naar ons toe, Ook kunnen we u soms met wat rackets laten proberen om een idee te krijgen. Voor tussen de € 50 en € 80 moet u toch aan een goed comfortabel racket kunnen komen. 

Shuttles

Bij onze vereniging hoeft u niet zelf voor de shuttles te zorgen, deze worden nog steeds ingekocht door de vereniging,

Wel vragen wij u om de shuttles goed te behandelen om de levensduur positief  te beïnvloeden. (er op staan en de shuttles fijnknijpen in de hand is meestal niet positief tav de levensduur) 

Kleding

Badminton is over het algemeen een sport waarbij veel transpiratie vocht verloren wordt. Het verdient dan ook aanbeveling om kleding te dragen die vocht opneemt, ventileert en u niet in uw bewegingen belemmert. Bij B.C. den Ossaert is geen kledingcode. Er wordt echter wel van u verwacht dat u in geëigende kleding om de sport te beoefenen op de baan verschijnt. Het moge duidelijk zijn dat dat geen spijkerbroek is. 

Schoenen

Schoenen is bij onze vereniging een apart verhaal, dit komt door de vloer waar wij op spelen. In onze zaal is de vloer van tapijt, een nylon tapijt. Dit tapijt is zodanig stroef dat het het rubber van de zolen van uw sportschoenen wegbrand. Wij adviseren dan ook gladde zolen zonder enig profiel. U mag de zaal niet met buitenschoenen betreden.

Laatste Nieuws

OOK GEEN BADMINTON DOOR ALGEMENE LOCKDOWN

Beste leden van BC den Ossaert, Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord of gelezen hebben, is bekend gemaakt dat als onderdeel ...

Lees Meer...

Badminton op woensdagavond

Beste leden,  We hebben dinsdag nav de persconferentie van afgelopen dinsdag besloten om de speelavonden stop te zetten, dat ging ...

Lees Meer...

CORONA PROTOCOL B.C. den Ossaert

Corona-  protocol     BC den Ossaert   De volgende basisregels ter bestrijding van het Coronavirus zijn nog steeds van kracht : - heeft u ...

Lees Meer...