Wat heb je nodig?

Om badminton te kunnen spelen heeft u slechts weinig materiaal nodig. Hieronder staat beschreven wat voor materiaal u nodig heeft en wat wij daarnaast adviseren.

 

Rackets:

Het spreekt vanzelf dat het hele racket gebeuren constant in beweging is en er elke paar maanden wel weer iets nieuws op de markt komt wat door iedereen die het verkoopt als ''het beste van het beste'' wordt gezien. De prijskaartjes die daaraan hangen zijn dan ook navenant.

Bij badmintonrackets heb je keuze uit de dikte van het handvat van het racket. GRIP 3 is het meest voorkomende maar mocht u uitzonderlijk grote handen hebben kunt u naar een GRIP 2 toe op indien u echt hele kleine handen hebt kunt u naar een GRIP 4 toe. Het bijzondere aan een badmintonracket is dat het licht is en dat het u goed in de hand moet liggen. Als u advies wenst, kom dan even naar ons toe. We kunnen u dan wat rackets laten proberen, zodat u een idee krijgt welk racket het best bij u past. U kunt al een goed en comfortabel racket aanschaffen voor een bedrag tussen de 50 en 80 euro.

 

Shuttles:

Bij onze vereniging hoeft u niet zelf voor shuttles te zorgen. Shuttles worden nog steeds ingekocht door onze vereniging. Wel vragen wij u uiteraard om de shuttles goed te behandelen. Op deze manier wordt de levensduur van de shuttles positief beïnvloedt. Vanzelfsprekend komt staan op een shuttle, of hem fijnknijpen in de hand, niet ten goede aan de levensduur. 

 

Kleding:

Badminton is over het algemeen een sport waarbij men veel transpireert. Wij bevelen dan ook kleding aan welke vocht goed opneemt, ventileert en u niet in uw bewegingen belemmert. B.C. den Ossaert hanteert geen kledinsgcode, maar we verwachten wel dat u in geëigende kleding op de baan verschijnt. Het moge duidelijk zijn dat dit geen spijkerbroek is. 

 

Schoenen:

Schoeisel is bij onze vereniging een apart verhaal door de soort vloer waar wij op spelen. In onze zaal is de vloer van tapijt, een nylon tapijt. Dit tapijt is zodanig stroef dat het als het ware het rubber van de zolen van uw sportschoenen wegbrand. Wij adviseren u dan ook om schoenen met gladde zolen, zonder enig profiel, te dragen. In de zaal zijn schoenen met zwarte zolen en/of buitenschoenen niet toegestaan.

Laatste Nieuws

ZGP 2023

Zeeuwse Jeugd Grand Prix (ZGP)  toernooien  2022-2023 Op zaterdag 13 mei werden in Hulst bij Badmintonclub den Ossaert de finale ...

Lees Meer...

Nieuwe shirts jeugdteam

Op zaterdag 13 mei tijdens de finale van de ZGP, heeft het jeugd competitie team voor het eerst mogen ...

Lees Meer...

Complimentendag

1 maart 2023: Nationale Complimentendag! Een mooi moment om van de gelegenheid gebruik te maken om onze “jeugd-vrijwilligers” eens in ...

Lees Meer...