Wat heb je nodig?

Om badminton te kunnen spelen heeft u slechts weinig materiaal nodig. Hieronder staat beschreven wat voor materiaal u nodig heeft en wat wij daarnaast adviseren.

 

Rackets:

Het spreekt vanzelf dat het hele racket gebeuren constant in beweging is en er elke paar maanden wel weer iets nieuws op de markt komt wat door iedereen die het verkoopt als ''het beste van het beste'' wordt gezien. De prijskaartjes die daaraan hangen zijn dan ook navenant.

Bij badmintonrackets heb je keuze uit de dikte van het handvat van het racket. GRIP 3 is het meest voorkomende maar mocht u uitzonderlijk grote handen hebben kunt u naar een GRIP 2 toe op indien u echt hele kleine handen hebt kunt u naar een GRIP 4 toe. Het bijzondere aan een badmintonracket is dat het licht is en dat het u goed in de hand moet liggen. Als u advies wenst, kom dan even naar ons toe. We kunnen u dan wat rackets laten proberen, zodat u een idee krijgt welk racket het best bij u past. U kunt al een goed en comfortabel racket aanschaffen voor een bedrag tussen de 50 en 80 euro.

 

Shuttles:

Bij onze vereniging hoeft u niet zelf voor shuttles te zorgen. Shuttles worden nog steeds ingekocht door onze vereniging. Wel vragen wij u uiteraard om de shuttles goed te behandelen. Op deze manier wordt de levensduur van de shuttles positief beïnvloedt. Vanzelfsprekend komt staan op een shuttle, of hem fijnknijpen in de hand, niet ten goede aan de levensduur. 

 

Kleding:

Badminton is over het algemeen een sport waarbij men veel transpireert. Wij bevelen dan ook kleding aan welke vocht goed opneemt, ventileert en u niet in uw bewegingen belemmert. B.C. den Ossaert hanteert geen kledinsgcode, maar we verwachten wel dat u in geëigende kleding op de baan verschijnt. Het moge duidelijk zijn dat dit geen spijkerbroek is. 

 

Schoenen:

De sportzaal waarin we spelen heeft een standaard vloer zoals in de meeste sporthallen. Gewone gymschoenen zullen dan ook volstaan als toegepaste schoeisel. In de zaal zijn schoenen met zwarte zolen en/of buitenschoenen niet toegestaan.

Laatste Nieuws

ZGP 2024

Zaterdag 30 maart is er weer een Zeeuwse Grand Prix gespeeld door onze jeugdspelers. Dit keer werd het toernooi, ...

Lees Meer...

Pasen 2024

nu nog te bestellen tot uiterlijk maandag 11 maart: chocolade paaseieren en/of paashazen!!! Kijk op onderstaande lijst voor je wensen en ...

Lees Meer...

Den Ossaert op Omroep Hulst

Deze week wederom onze badminton club op Omroep Hulst te zien!!!   Een interview door Omroep Hulst waarin Jeroen Berben en ...

Lees Meer...